Mária VillaBalatonföldvár

2017-2018

A közvetlenül a Balaton-parton található tervezési terület csodálatos fekvése, a tóra nyíló panoráma az ott tartózkodóknak kiemelt vizuális és érzelmi élményt jelent. A telek elhelyezkedése, a hely hangulata, a létrehozandó épület súlya a Balaton-parti látképben a tervezőtől érzékeny figyelmet, méltóságot és egyben nagyfokú alázatot kívánt. […] Az épület villa-lakásainak kialakítása során fontos szempont volt, hogy a minden villa egység a Balatonra tájolt terasszal nyerjen kialakítást. Az épület az „intelligens ház" elvén működik, pl. a villa lakás hőmérséklete és egyéb paraméterei otthonról is beállíthatók, és megérkezéskor a kívánt komfort fokozatú környezet várja a vendéget.

Az alacsony gondozási igényű és magas minőségi követelményeknek is megfelelő anyagok kiválasztásán, illetve szolgáltatási színvonalon túl, különösen nagy hangsúlyt fektettünk az energiatakarékos fűtési-hűtési rendszerek kialakításával a rezsi, és közös költség alacsonyan tartására.

Balatonföldvár százéves patinás fürdőváros, ahol mai napig állnak a régi idők hangulatát, stílusát idéző villák. Híres tulajdonosai divatossá tették a várost a 1920-30-as években.

Mária villa terv belső folyosó

Mária villa terv fölülről

Az Anna-Mária Villa eredetileg a zenész Zerkovicz család tulajdonában volt. A két különálló épület hatalmas platánfákkal védett parkban közvetlenül a Balaton vízparton áll, ma is

Mária villa fotó szemből

Mária villa kilátás